När husse och matte ska åka på semester är det inte alltid hundImage result for Vad är ett hundpensionat?en kan eller får följa med. När det gäller utlandsresor kan det ofta vara svårt att ta med sig hund och många hotell tillåter inte heller husdjur. Om långa bilfärder väntas är det heller inte säkert att hunden trivs bra i en varm bil.

Vad händer på hundpensionatet?

Ett hundpensionat är lite som ett hotell, fast för hundar. Här får varje hund, eller en familjs hundar egna inhägnader att vistas i och många gånger har varje inhägnad också en egen rastgård utomhus. Här bor hundarna under sin vistelse på pensionatet. Det är här de får mat och vistas under största delen av vistelsen.

Ett par gånger om dagen går pensionatets personal promenader med hundarna, samt kollar igenom inhägnaderna så att mat och vatten finns, och dessutom städar de upp eventuella olyckor som kan ha skett. På många hundpensionat får hundarna också komma ut i pensionatets övriga lokaler och till exempel leka, umgås med personal och varandra samt nosa omkring.

Att lämna sin hund på pensionat

Att lämna bort en älskad familjemedlem är alltid svårt, även om det inte rör sig om en speciellt lång tid. Det gäller att man som hundägare har stort förtroende för det pensionat som väljs. Om man inte känner att allt verkar stämma gör man ofta klokt i att välja ett annat pensionat. Magkänslan kan många gånger stämma riktigt bra.

Det kan vara bra att fråga om man kan vara med på pensionatet någon dag för att se hur allt sköts, samt undersöka hur bra inhägnaderna är. Kan hundarna komma åt att bita varandra, eller är de helt avskiljda? Sköts promenaderna? Finns det möjlighet för hunden att äta sitt eget foder? Kan hundarna bli undersökta av veterinär vid behov? Alla dessa frågor bör man fundera över.